Major investment interest in award-wining 1928 Diagnostics

Ett trettiotal affärsänglar går in med 20 miljoner kronor i diagnostikbolaget som med sin innovativa mjukvara ska bekämpa det globala hotet från antibiotikaresistens. Investeringarna sker via Sciety som är specialiserat på tillväxtbolag inom hälsa och medicin.

Med 1928 Diagnostics mjukvara kan man med hjälp av teknik som redan finns på sjukhusen analysera bakteriers DNA för att få reda på om och vilka sorters antibiotika de är resistenta mot och hur de sprids. Mjukvaran bidrar till att digitalisera diagnostiken som hittills skett genom odling vilket tar betydligt längre tid. Med hjälp av mjukvaran kan man snabbare ge rätt behandlingen vilket i sin tur kan leda till snabbare tillfriskning och minskad användning av antibiotika.

1928 Diagnostics tog nyligen plats på Ny Tekniks 33-lista och kammade i höstas hem andraplatsen i DI Startup Tour med Sveriges främsta riskkapitalbolag i juryn. De arbetar nu med att CE-certifiera mjukvaran för att kunna starta försäljningen och fördjupar parallellt sitt kontaktnät både i Europa och USA.

Om Sciety

Sciety är en branschspecialiserad kapitalförmedlare som vill att innovationer inom life science ska nå sin fulla potential och skapa värde. Vill du få nyheter om aktuella bolag och inbjudningar till presentationer med bolagens ledning. Anmäl dig här.